Cotlete in sos de mere

Cotlete in sos de mere photo

2 portii 

4 felii subtiri de cotlet cu os
Un mar
O ceapa
Un morcov
2 linguri de smantana
O lingurita de mustar
50 ml zeama de portocale (sau vin dulce)
O nuca de unt
O lingura de ulei
Sare, piper
O crenguta de salvie (4-5 frunze)

Uleiul si untul se pun la incins in tigaie. Se pune si crenguta de salvie. Dupa 1 minut salvia se poate scoate (isi va fi lasat aroma si va fi delicioasa maruntita si pusa in sos la sfarsit). Cotletele se asezoneaza cu sare si piper si se pun la foc iute in tigaie. Se lasa cate 2 – 3 minute pe fiecare parte (depinde cat sunt de groase), se scot, se acopera si se tin la cald. In aceeasi tigaie se pun apoi la calit ceapa (curatata si taiata pestisori), marul taiat felii subtiri si morcovul taiat rondele. Se lasa 2 minute la foc viu amestecand constant. Apoi se toarna zeama de portocale, se amesteca bine sa se desprinda bucatelele de pe fundul tigaii, se da focul mic si se toarna smantana si mustarul. Se asezoneaza cu sare si piper si se lasa sa dea un clocot. Se pun apoi in tigaie cotletele, se invelesc in sosul din tigaie, se acopera si se lasa totul 5 minute la foc mic.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s