Tarta de spanac cu urda si curry

Tarta de spanac cu  urda si curry photo

E satioasa, aromata si simpla pentru ca nu are aluat…! 

O legatura de ceapa verde tocata
200 ml lapte
2 linguri de faina
4 oua
4 albusuri
O lingura de pudra de curry
Un pachet (400 gr) de spanac congelat
250 gr de urda (sau ricotta)
2 linguri de parmezan ras
2 catei de usturoi
Sare, piper

Ceapa se caleste intr-o lingura de ulei 5 minute. Se adauga spanacul si cei 2 catei de usturoi tocati si se tin legumele la foc mic pana se dezgheata complet spanacul.  Se mai lasa 2 minute amestecand, apoi se stinge focul. Intr-un bol incapator se mixeaza laptele cu faina, se adauga ouale, albusurile praful de curry, sare si piper si se omogenizeaza. Se adauga apoi spanacul si branza si se amesteca pana se incoporeaza complet. Se toarna intr-o forma de tarta cu pereti  inalti (unsa cu putin ulei sau unt), se presara parmezanul  si se da la cuptor la 180 de grade 35-40 de minute. Cand tarta este gata se lasa sa se racoreasca 10 minute inainte de a se scoate din forma.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s