Tarta dulce acrisoara

Tarta dulce acrisoara photo

Ingrediente (pentru o formă de tarta cu diametrul de 20 cm):

Aluat (pentru 3 tarte)

200 gr unt moale
300 gr faina
100 gr zahar pudra
Un galbenus de ou
Zama de la o portocala 

Umplutura (pentru 1 tarta)

150 gr smantana fermentata
100 gr zahar
1ou
10 gr faina
Coaja rasa de la 2 lamai
2 banane
Fructe de padure pentru ornat

Se amesteca intr-un vas incapator faina si zaharul pudra. Se adauga untul moale in bucati si se amesteca cu o lingura de lemn pana cand aluatul capata consistenta unui nisip ud. Se adauga galbenusul si cateva linguri de zeama de portocala si se amesteca pana se obtine un aluat omogen. Se inveleste in folie si se lasa la rece cel putin o ora. Cand s-a intarit se imparte in 3 bucati egale. (Daca faceti o singura tarta restul se poate reinveli in folie si tine la congelator). Se intinde aluatul intr-un cerc cu diametrul cu 4 cm mai mare decat fundul tavii. Se tapeteaza tava de tarta cu hartie de copt (sau unt si faina) si se intinde aluatul pe fundul tavii urcand cca 2 cm pe pereti.
Pentru umplutura se amesteca smantana, zaharul, oul si faina impreuna cu coaja rasa de lamaie. Pe aluatul din tava se pun bananele taiate feliute de cca 5 mm si se toarna umplutura. Se da tarta la cuptorul incins la 180 de grade pentru 35 – 40 de minute. Apoi se lasa sa se raceasca 10 minute, se orneaza cu fructe de padure iar dupa inca 10 minute se poate scoate din forma.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s