Placinta ciobanului (Shepherd’s Pie)

Placinta ciobanului photo

Traditional aceasta placinta se face cu carne de miel dar puteti folosi orice carne va place. 

3 portii 

400 gr carne fiarta
2 cepe medii
1 morcov
2 linguri faina
½ lingurita boabe mustar
250 ml supa
2 linguri de menta tocata
2 linguri de patrunjel tocat
2 – 3 linguri de sos worchester
Sare, piper
2 cartofi mari fainosi
30 gr unt
100 ml lapte caldut

Ceapa si morcovii se curata si se taie marunt. Se pun la calit in putin ulei. Dupa cateva minute se adauga faina si boabele de mustar, se amesteca bine si se adauga supa cate putin amestecand pana cand sosul devine omogen. Se pune carnea (tocata sau taiata marunt), menta, patrunjelul, sosul worchester si se drege de sare si piper. Se lasa sa se omogenizeze toata compozitia cca 3 minute, apoi se stinge focul. Din carofi, lapte si unt se face un piure (nu foarte gros). Carnea si legumele se pun apoi intr-un vas de copt se acopera cu piureul de cartofi si se da totul la cuptor (la 180 de grade) pentru 40 – 45 de minute (pana cand piureul se rumeneste usor).

Advertisements

One thought on “Placinta ciobanului (Shepherd’s Pie)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s