Salata de cartofi cu fasole verde si dressing de iaurt

Salata de cartofi cu fasole verde si dressing de iaurt  photo

4 portii 

600 gr cartofi
250 gr fasole
125 castravete
150 gr iaurt
80ml maioneza
O lingurita de otet
Sare, piper
Marar, oregano
O mana de masline fara samburi pentru ornat

Cartofii se spala, se curata (sau se lasa cu coaja daca sunt cartofi noi), se taie in jumatati pe lung si apoi in felii de cca 8 mm. Se fierb la abur, acoperiti, cca 15 minute. (Daca nu aveti oala speciala de gatit cu abur puteti pune cam 3 cm de apa intr-o oala peste care puneti o strecuratoare mare in care se pot gati legumele). Fasolea se curata si se pune si ea in ultimele 5 minute peste cartofi. (Sau puteti folosi fasole verde din conserva, pe care o scurgeti). Dupa ce legumele s-au patruns (se incearca cu o furculita), se iau de pe foc si se lasa cca 5 minute dupa care se asezoneaza cu sare, piper si otet. Pentru dressing se amesteca castravetele curatat si taiat cubulete (inafara de partea cu seminte care e prea apoasa) cu iaurt, maioneza, o mana de marar tocat, ½ lingurita de oregano uscat, sare si piper. Se amesteca dressingul cu legumele, se orneaza cu masline se se serveste la temperatura camerei.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s