Medalioane cu sos de cirese

Medalioane cu sos de cirese photo

E sezonul cireselor. Foarte savuroase asa naturale ele sunt minunate si cand acompaniaza felii de muschiulet fripte rapid. In reteta de azi am folosit cirese confiate (pentru ca pot fi folosite in tot timpul anului). Sosul se poate face foarte bine si cu cirese proaspete. 

4 portii 

600 gr de muschiulet de porc
200 gr cirese (deshidratate)
O ceapa mica
2 linguri de smantana
O lingura de ulei
O nuca de unt
20 gr faina
100 ml vin dulce
O lingurita de zahar
O lingura de otet balsamic
Sare, piper

Ciresele se pun la inmuiat in vin cca o ora. (Daca sunt proaspete li se scot samburii si se taie in 2). Muschiuletul se curata de partile albe si se taie in rondele egale de cca 2 cm grosime. Acestea se aplatizeaza cu palma, se asezoneaza cu sare si piper si se pudreaza cu faina pe ambele parti. Se pun apoi in tigaia incinsa, in ulei si unt si se prajesc la foc mediu spre mare cate 3 minute pe fiecare parte. Se scot apoi si se tin la cald. Se reduce focul. In tigaie se pune ceapa tocata si se lasa 1 – 2 minute. Apoi se adauga ciresele si vinul. Cand alcoolul s-a evaporat se asezoneaza cu sare piper si zahar si se stropesc cu otetul balsamic. Dupa cca 2 minute se adauga smantana. Se mai da un clocot si se stinge focul.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s