Pissaladiere (pizza cu ceapa si masline)

Pissaladiere photo

Cunoscuta si sub denumirea de pizza franceza aceasta tarta combina savorile rustice ale bucatariei franceze cu simplitatea celei italiene. Si ca sa fie intr-adevar simplu puteti folosi aluat de pizza congelat. Sigur ca nimic nu va poate opri de la a face propriul aluat dupa reteta de mai jos:

Aluat
185 gr faina (plus extra la nevoie)
1 ½ lingurita de drojdie uscata
75 ml de apa calduta
Un ou
¾ lingurita sare
Un praf de piper

Toping
60 ml ulei de masline
700 gr ceapa taiata felii subtiri
90 gr fileuri de anchoa taiate bucati
25 gr de masline fara samburi
2 rosii taiate felii
2 linguri de “ierburi de provence”
O frunza de dafin
25 gr parmezan (optional)
Sare, piper

Pentru aluat: se face un cuib in mijlocul aluatului. In el se pune drojdia (dizolvata cam 5 minute in apa calduta) si oul batut si asezonat. Se incorporeaza ingredientele pana se obtine un aluat moale si elastic (se mai foloseste faina la nevoie) care se pune acoperit , intr-un loc caldut pana isi dubleaza forma (aprox.o ora). Apoi se intinde intr-o foaie potrivita tavii in care se va gati (pe hartie de copt).
Pentru umplutura: se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga ceapa, ierburile, sare si piper. Se acopera si se lasa la foc mic (amestecand ocazional) pana cand isi schimba culoarea si devine moale (cca 30 de minute). Dupa ce s-a racorit se intinde pe toata suprafata aluatului pus in tava, se pun feliile de rosii, bucatelele de ansoa si maslinele. Se coace cca 30 de minute la 180 de grade. (Optional la final se presara parmezan, dar atentie in acest caz nu abuzati de sare cand caliti ceapa. Si maslinele si fileurile de ansoa sunt suficient de sarate).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s