2 sosuri pentru gratar

2 sosuri pentru gratar photo

Si carnea dar si legumele sau painea facute la gratar sunt incontestabil mai savuroase acompaniate de sosuri. Mai jos sunt 2 variante clasice de sosuri pentru picnicuri.

Sos barbecue
O conserva de rosii decojite
100 ml ketchup
2 linguri otet de vin rosu
O ceapa tocata
2 linguri de zahar brun
Cate ½ lingurita de piper,
paprika afumata si
praf de usturoi
O lingura de zeama de lamaie
O lingura de sos worchestershire
Sare
O lingurita de ulei

Ceapa se pune la calit in ulei, dupa 3 minute se adauga otetul, iar cand acesta s-a evaporat se adauga conserva de rosii si zaharul. Se sareaza dupa gust si se lasa pe foc cateva minute ( pana scade si se ingroasa un pic). Se adauga poi restul ingredientelor si se amesteca.

Sos de mustar
2 linguri de unt moale
2 linguri de ceapa tocata
2 catei de usturoi tocati
3 lg otet de mere
100 ml mustar fin
50 ml mustar de Dijon
150 gr gem (pere sau mere)
O lingura de coniac
½ lingurita de sare

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s