Rulada cu spanac

Rulada cu spanac photo

O cana de lapte (sau apa)
4 oua
125 gr faina
125 gr unt
500 gr spanac spalat si curatat
150 gr branza de vaci
100 gr telemea
2 linguri de smantana
O mana de verdeata tocata
Sare, piper, nucsoara (optional)

Spanacul se spala si se opareste pentru cca 5 minute in apa clocotita cu sare. Se lasa la scurs dupa care se toaca.  Se amesteca apoi cu branza de vaci, telemeaua rasa si o lingura de smantana si se asezoneaza cu piper si nucsoara (daca va place). Aluatul se face la fel ca la reteta de Rulada cu cascaval. Se scoata tava din cuptor, se lasa sa se racoreasca si se intinde pasta de spanac. Se ruleaza compozitia (va puteti ajuta de hartia de copt pentru asta) se aduce din nou la mijlocul tavii, se unge cu restul de smantana, se presara un pic de verdeata si se mai da la cuptor pentru alte 10 minute.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s