Piept de pui “parmigiana”

Piept de pui parmigiana photo

4 portii

2 piepti de pui intregi (fara oase si piele)
100 gr parmezan
250 gr mozarella
50 gr pesmet (macinat mare)
2 oua
3 linguri de faina
Ulei vegetal pentru prajit
Sos de rosii
450 gr rosii cuburi (din conserva)
O ceapa mica
2 catei de usturoi
½ lingurita de zahar
O lingura de ulei de masline
Sare, piper, oregano

Pieptul de pui se desparte in jumatati si fiecare jumatate se taie in 2 bucati egale (Se bat apoi un pic pana ajung cam cat palma de mari  si groase de cca 1 cm). Bucatile astfel obtinute se asezoneaza cu sare si piper, se dau prin faina, ou batut si pesmet amestecat cu jumatate din cantitatea de parmezan razuit (ca sa obtineti un pesmet macinat mare cel mai simplu e sa-l faceti acasa din paine mai veche, biscuiti sarati sau fulgi de porumb pe care le mixati dar nu pana se fac pulbere). Se prajesc apoi bucatile in ulei, la foc mediu cate 2 minute pe fiecare parte. Se scot pe servet de hartie. Sosul de rosii se face calind ceapa maruntita si usturoiul in ulei de masline, adaugand apoi rosiile din conserva, un pic de apa, sare, piper, zahar si oregano si lasand sa fiarba mocnit cam 30 de minute.
Inainte de servire se incinge cuptorul la mediu (180 de grade). Pieptii de pui se pun intr-o tava (pe hartie de copt). Pe fiecare piept se pun cate 2 felii de mozarella si o lingura buna de sos de rosii. Se presara restul de parmezan si se dau la cuptor pentru cca 20 de minute. La final se presara cu verdeata (patrunjel, busuioc, ceapa verde…) si se servesc alaturi de salata verde cu crutoane.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s