Frigarui de somon

Frigarui de somon photo

4 portii

600 gr file de somon
3 cepe rosii
1 ardei rosu
8 ciuperci champignon medii
1 lamaie
Sare, piper, seminte de fenicul
Ulei

Se taie fileul de somon in bucatele patrate. (Puteti folosi si alt file de peste daca are textura ferma). Se spala ardeiul si se taie in bucati patrate egale. Ciupercile se sterg si se taie in 4. Cepele se taie in 8. Lamaia se feliaza, iar feliile se taie in 4. Frigaruile (daca sunt din lemn) se tin intr-un vas cu apa cel putin ½ ora inainte de folosire. Se pun bucatile de peste si legume alternativ pe frigarui (cat de bine centrate se poate). Se stropesc cu putin ulei si se asezoneaza cu sare piper si seminte de fenicul. Se pune o tigaie gril pe aragaz, la foc iute, (poate fi si o tigaie normala). Frigaruile se tin cateva minute pe fiecare parte pana capata urmele de gratar (sau pana se rumenesc…)

Advertisements

One thought on “Frigarui de somon

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s