Dip de anghinare cu branza albastra

Dip de anghinare cu branza albastra photo

Un starter savuros alaturi de paine cu seminte sau biscuiti sarati.

O lingurita de unt
O lingurita de faina
200 ml de lapte
2 cepe verzi tocate
200 gr spanac
170 gr inimi de anghinare (din borcan)
70 gr crema de branza
100 gr branza albastra
Ulei de masline
Sare,piper

Ceapa se pune la calit in putin ulei de masline. Cand incepe sa se caramelizeze se adauga spanacul maruntit, se asezoneaza cu sare si piper si se mai lasa 2 – 3 minute pana acesta se inmoaie. Se adauga inimile de anghinare taiate marunt, se amesteca si se ia vasul de pe foc. Se tine la cald. Untul se pune la topit, se adauga faina amestecand mereu iar cand compozitia s-a legat si a capatat o culoare aurie se toarna laptele, cate un pic si se amesteca pana acesta se inglobeaza in compozitie. Sosul e gata cand devine catifelat si se desprinde de pe peretii vasului. Se da focul la minimum, se adauga crema de branza si branza albastra maruntita si se amesteca pana cand acestea s-au topit in sos. Apoi se stinge focul, se adauga legumele si se omogenizeaza dip-ul.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s