Telina inabusita

Telina inabusita photo

Daca va raman tulpini de telina (mie intotdeauna imi raman) puteti face pentru o cina usoara si sanatoasa acest minunat fel cald, gustos si vegetarian.

3 – 4 tulpini de telina
2 morcovi mici
O ceapa
O rosie
50 ml vin
100 ml supa de legume
Sare, piper
Ulei
Verdeata tocata

Telina se spala si se curata cu cutitul de curatat legume de striatiile mai fibroase de pe partea convexa. Ceapa se curata si se toaca marunt, morcovul se curata si se taie rondele. Rosia se opareste 30 de secunde in apa clocotita, apoi se decojeste si se taie bucati.
In putin ulei se pune ceapa cu morcovul la calit la foc moderat. Dupa cca 3 minute se adauga si telina taiata bastonase (de cca 4 -5 cm). Se calesc si tulpinile de telina pentru 2 minute apoi se adauga rosia, vinul si supa de legume. Se drege de sare si piper, se da focul mic si se lasa sa fiarba acoperit pentru 30 – 35 de minute. La final se presara verdeata. Super simplu! Buna si asa si ca si garnitura.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s