Fasole verde crocanta

Fasole verde crocanta photo

4 portii

500 g fasole pastai
Un castravete
4 ridichi
3 linguri de ulei de masline
1 lingura de otet balsamic
1 lingurita de mustar
sare, piper
O mana de vredeata tocata

Fasolea pastai se curata, se spala si se fierbe intr-o cratita cu apa clocotita, unde s-a adaugat, in prealabil, o lingurita de sare la cca 1,5 l de lichid. Se lasa la fiert cca 10 minute, apoi se scurge si se lasa la racit. (Se poate folosi si fasole congelata, sau din borcan. In ultimul caz textura salatei va fi mai moale).
Castravetele se curata in zebra si se taie felii subtiri (cel mai bine cu cutitul de curatat), care la randul lor se taie julien. Ridichile se spala si se taie cubulete. Intr-o salatiera, se amesteca fasolea pastai cu castravetele si ridichile peste care se toarna dressingul (din mustar, ulei, otet, sare si piper) si verdeata.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s