Cus cus cu legume

Cus cus cu legume photo

4 portii

125 gr cus cus
200 gr naut fiert (sau din conserva)
200 gr broccoli
2 morcovi
50 ml vin alb
375 ml supa de legume (sau apa)
Un ardei
O ceapa
Cozi de ceapa verde
Cca 2 linguri de ulei de masline
Sare, piper

Nautul se fierbe in apa cu sare si se lasa la scurs. Cel din conserva se scurge. Morcovii, ceapa si ardeiul se curata si se maruntesc. Broccoli se desface in buchetele si se spala. Intr-o cratita se pune ceapa la calit in putin ulei, dupa un minut si ardeiul iar cand acestea s-au inmuiat se adauga cus cus-ul si se amesteca bine. Se adauga apoi vinul si supa, se acopera si se lasa la foc mic cca 10 minute. Intre timp morcovii se pun la fiert in apa cu sare. Dupa 5 minute se adauga broccoli si se mai lasa cateva minute. Apoi se scurg si se adauga la cus cus impreuna cu nautul, se asezoneaza mancarea si se lasa la foc mic pana cand compozitia a absorbit toata zeama (se gusta daca pastele sunt facute, daca nu se mai adauga putina apa si se lasa la foc mic). La final se decoreaza cu cozi de ceapa verde maruntite. (Optional se poate adauga si parmeza ras).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s