Piept de pui cu sos de lamaie si broccoli copt

Piept de pui cu sos de lamaie si broccoli copt photo

4 portii

600 gr piept de pui (fara oase si piele)
400 gr broccoli
150 ml smantana dulce (32 % grasime)
50 ml vin alb
Zeama de la o jumatate de lamaie
O mana de verdeata tocata (patrunjel, busuioc, menta)
50 gr unt
Ulei vegetal si de masline
Sare, piper, boia

Pieptul de pui se pregateste la fel ca in reteta de Piept de pui Diana. Dupa ce se scoate puiul din tigaie se toarna vinul si se razuiesc resturile de carne de pe fundul acesteia, cu ajutorul unei spatule. Se lasa un minut (sa se evapore alcoolul), apoi se adauga smantana si zeama de lamaie, se asezoneaza si se da in clocot. Se presara apoi verdeata si se acopera pana la servire. Broccoli se desface in buchetele se pune intr-o tava cu putin ulei de masline, se sareaza si se da la cuptorul incins la 220 de grade pentru 10 minute. Se serveste alaturi de pui si se toarna sosul de lamaie. (Noi am combinat acest fel cu salata -ardei, ridichi,rosii,ceapa- si cartofi piure cu verdeata).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s