Salata calda cu legume si arpacas

Salata calda cu legume si arpacas photo

2 portii

200 gr arpacas
100 gr morcov
200 gr broccoli
100 gr branza feta
400 ml supa
50 ml vin alb sec
O ceapa mare
Coaja rasa si zeama de la ½  de lamaie
Ulei
Sare, piper
O crenguta de cimbru
O mana de verdeata tocata

Arpacasul se pune pentru 5 minute in apa rece, apoi se clateste bine, se spala si se lasa la scurs.
Ceapa se toaca si se pune la calit pe foc moderat. Se adauga arpacasul, se amesteca, apoi se pune vinul, supa si crenguta de cimbru. Se acopera, se da focul mic si se lasa sa fiarba cam 25 de minute amestecand din cand in cand. Cand arpacasul a fiert se stinge focul, se scoate crenguta de cimbru si se lasa deoparte.
Morcovul se curata si se taie cubulete. Broccoli se spala si se desface in buchetele. Se pun apoi la fiert intr-un vas cu apa cu sare, mai intai morcovul si dupa 5 -6 minute si broccoli. Se mai lasa cca 8 minute (sa ramana al dente) apoi se scot intr-o strecuratoare. Intr-un bol de salata se amesteca arpacasul cu legumele. Se asezoneaza cu coaja si zeama de lamaie, sare si piper. Pe deasupra se presara branza feta faramitata si verdeata (marar, patrunjel sau menta – merg foarte bine).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s