File de somon pe pat de tagliatele

File de somon pe pat de tagliatele photo

Arata ca un preparat gourmet si pare complicat, dar nu e. Se face chiar foarte repede dar trebuie sa lucrati in paralel, astfel ca atunci cand sunt gata pastele sa puteti servi preparatul cald.

4 portii
800 gr file de somon (puteti folosi orice alt file)
400 gr tagliatele
250 gr ciuperci
100 ml de smantana
4 ardei copti (din borcan)
75 gr unt
Un catel usturoi
O nuca de ghimbir proaspat
Zeama de la o jumatate de lamaie
30 gr parmezan ras
O mana de frunze de patrunjel tocate
Sare, piper
Ulei

Ciupercile se toaca (nu foarte marunt) si se pun la calit in putin unt, cu usturoi tocat si ghimbir ras. Se asezoneaza si se lasa cateva minute la foc iute, amestecand continuu. Cand sunt gata se iau de pe foc si se lasa la cald, acoperite.
Pastele se fierb in apa cu sare (dupa indicatiile de pe ambalaj), se scurg si se pun inapoi in oala. Peste ele se pune smantana si ciupercile (cu tot cu zeama pe care au lasat-o) si se amesteca.
In paralel se pregateste pestele ca in reteta de somon cu sos irlandez. Dupa ce s-a facut se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se pune pe fiecare felie de peste cate o bucata de ardei copt si se presara parmezan. Se da tava la cuptor 5 minute (pana se topeste parmezanul). In tigaia in care s-a fript pestele se pun 2 linguri de unt, la foc mic. Cand untul s-a topit se adauga zeama de lamaie, sare, piper si putin patrunjel.
La servire se pune pe fiecare farfurie un pat de tagliatele apoi file de peste. (Deasupra am mai presarat niste patrunjel, parmezan si sosul de unt). Chiar ca la restaurant huh?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s