Sos de ciuperci

Sos de ciuperci photo

Un sos simplu, delicat pe care il puteti servi alaturi de paste, orez, carne…. Cam langa orice va place.

250 gr ciuperci
½ ceapa
2 catei de usturoi
100 ml supa de legume
200 ml smântână dulce
O lingura de faina
Sare, piper, cateva fire de marar.
30 gr unt

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit un unt. Dupa cca 3 minute se adauga usturoiul tocat si ciupercile taiate marunt. Se lasa la calit cca 2 minute apoi se adauga faina si se amesteca bine.  Se adauga apoi supa, se aduce la punctul de fierbere amestecand si se lasa la foc mic cca 10 minute. La sfarsit se adauga smantana dulce, se asezoneaza,  se mai da un clocot si se stinge focul. Se orneaza cu marar tocat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s