Supa de ceapa

Supa de ceapa photo

O celebra supa frantuzeasca de iarna ce se serveste traditional a doua zi dupa sarbatori. Dar credeti-ma, e buna oricand! 

6 portii
1 kg de ceapa
75 gr unt
2 catei de usturoi
2 linguri de faina
1 ½ l supa de legume
50 ml vin alb sec
O foaie de dafin
O crenguta de cimbru
Sare, piper
Felii de bagheta
100 gr branza cedar rasa

Ceapa se curata si se taie fideluta. Se pune untul la topit intr-o oala incapatoare. Se pune ceapa la calit in unt si se lasa la foc mic cca 50 de minute, amestecand din cand in cand, pana cand capata o culoare usor maronie. Se pune faina (eu am folosit de orez) si usturoiul tocat si se amesteca bine. Se toarna vinul si se amesteca. Dupa 1 minut se toarna si supa, se pune foaia de dafin si crenguta de cimbru si se asezoneaza cu sare si piper. Se acopera oala si se lasa sa fiarba la foc mic inca 40 de minute. Feliile de bagheta se acopera cu cascvalul ras si se dau la cuptor la 200 de grade pentru cateva minute pana se topeste cascavalul. Se servesc alaturi de supa in boluri.

Advertisements

2 thoughts on “Supa de ceapa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s