Salata de rucola si busuioc cu rosii coapte

Salata de rucola si busuioc cu rosii coapte photo

O salata frantuzeasca foarte simpla pe care am servit-o alaturi de pizza din faina integrala. Pizza vine peste doua zile…. 

2 portii
125 gr rucola (o cutie)
70 gr busuioc (o cutie)
10 rosii cherry
2 linguri ulei de masline
O lingura otet balsamic
O lingurita de mustar de Dijon
Zeama de la o jumatate de lamaie
Sare mare, piper

Uleiul, otetul, zeama de lamaie si mustarul se amesteca cu un tel direct in bolul de salata pana se omogenizeaza. Rucola si de busuiocul se spala, se zvanta si se amesteca in bol cu dressingul (astfel ca toate frunzele sa fie acoperite). Rosiile se stropesc cu putin ulei, si se pun intr-o tava, in cuptor, la temperatura mare (250 de grade) – (eu am folosit si functia grill) pentru cateva minute (3 – 4.)
Se scot cand sunt usor rumenite si se pun direct in salata peste frunze. Se adauga sare mare si piper proaspat macinat.

Combinatia de arome o sa va dea pe spate!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s