Crackers din faina integrala cu parmezan

Crackers din faina integrala cu parmezan photo

Am pornit de la aluat de piadine. Sau pizza (ca-s inrudite). Si datorita fainii integrale au iesit niste super gustari, super sanatoase.
Am facut si pizza cu aluatul asta dar despre ea data viitoare.

Aluat
330 gr faina integrala
60 gr unt moale
½ lingurita de sare
¼ de lingurita de praf de copt
150 ml apa

Topping
50 gr parmezan ras

Se framanta ingredientele pentru aluat cca 10 minute si se lasa o jumatate de ora sa se odihneasca intr-un bol acoperit.
Se imparte aluatul in trei parti si se intinde pe o planseta pudrata cu putina faina, (sub forma de lipii rotunde) pana la grosimea de cca 3 -4 mm. Se coc apoi pe tigaia gril de aragaz (sau intr-o tigaie obisnuita, nonaderenta) pana cand prind culoare pe ambele parti. (Nu uitati sa le intepati cu o fuculita cat timp se coc pentru ca sa nu va treziti cu multe cocoloase). Se lasa apoi la racit, se taie in triunghiuri, se pudreaza cu parmezan si se dau la cuptor la 200 de grade cateva minute (pana se topeste parmezanul). Foarte simple si foarte bune, singure sau cu paste, salate…etc.

Advertisements

One thought on “Crackers din faina integrala cu parmezan

  1. Pingback: Pizza vegetariana | simplutz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s