Rosti de cartofi

Rosti de cartofi photo

Mancare de origine elvetiana. La ei e frig… la noi la fel.

4 portii

8 cartofi
2 linguri de faina (eu am folosi de orez)
Un ou
Sare, piper (nucsoara – daca va place)
Ulei pentru prajit

Cartofii se curata si se dau prin razatoarea mare. Se amestca intr-un bol cu faina, oul batut si se asezoneaza. Se pune uleiul la incins (sa acopere bine fundul vasului). Din amestecul de cartofi se formeaza niste placintele (cam cat palma) care se aplatizeaza si se pun la prajit in tigaie, la foc mediu spre mic (ca sa se patrunda si cartofii din mijloc) se lasa cateva minute pe fiecare parte, pana capata o crusta aurie.
Foarte buni ca si garnitura se pot manca si ca atare alaturi de o salata.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s