Piept de pui cu masline

Pui cu masline photo

4 portii 

2 piepti de pui dezosati si depielitati
2 cepe mari
100 ml de vin
150 ml bulion (sau pasta de tomate diluata cu apa)
100 ml supa de pui (sau apa)
O jumatate de lamaie feliata
100 gr masline
Sare, piper, boia
2 linguri de ulei

Pieptii se transeaza in bucati, se asezoneaza cu sare , piper si boia si se pun la prajit in ulei, intr-o tigaie incapatoare, cca 2 – 3 minute pe fiecare parte pana isi schimba culoarea. Cand e facut, puiul se scoate si se tine la cald. Ceapa se taie julien si se pune la calit in vasul in care a fost puiul. Dupa cca 3 minute se adauga vinul si se rade cu o spatula fundul tigaii. Se lasa sa fiarba cca 2 minute sa se evapore alcoolul si se adauga supa, bulionul, feliile de lamaie si maslinele. Se asezoneaza dupa gust si se lasa la foc moderat, sa scada cca. 40 de minute. Se adauga apoi puiul, se acopera cu sos, se da focul mic si se mai lasa inca 20 de minute. (La final am scos feliile de lamaie ca sa nu devina sosul prea amarui). Imi place aceasta reteta pentru ca e foarte buna (chiar mai buna – zic eu) rece.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s