Salata Caesar

Salata Caesar photo

Aceasta celebra salata este la origini foarte simpla. Cu timpul s-au adaugat ingrediente (pui,oua, masine, rosii) care ii pot da o noua savoare. Aveti mai jos varianta originala. II puteti adauga ingrediente dupa gust.

4 portii

O capatana mare de salata
4 felii de paine integrala
4 linguri de parmezan ras

Dressing
Un galbenus de ou crud
Un galbenus de ou fiert
2 linguri de ulei de masline
2 linguri de zeama de lamaie
100 ml ulei vegetal
O lingurita de mustar
4 fileuri de ansoa tocate sau
2 linguri de sos worchester
Un catel de usturoi
Piper, sare (daca mai e nevoie)

Salata se spala si se rupe in bucatele. Painea se taie cuburi, se stropeste cu putin ulei si se prajeste intr-o tigaie nonaderenta pana devine aurie. Din ingredientele dressingului mixate se face un sos care se pune peste salata amestecata cu crutoane si parmezan ras.
(Daca nu sunteti un prieten al gustului de usturoi puteti proceda in felul urmator: taiati catelul de usturoi in 2 si frecati pe interior peretii si fundul vasului in care veti pune salata. In felul acesta va alegeti cu aroma corecta fara sa va dauneze gustul)

Advertisements

One thought on “Salata Caesar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s