Dovlecei pane

Dovlecei pane photo

3 portii

2 dovlecei medii
2 oua
2 linguri de faina
Sare, piper, marar uscat
50 ml ulei

Dovleceii se spala, se taie felii (cam de 7 mm) se sareaza si se lasa intr-o strecuratoare timp de 30 de minute. Apoi se scot se preseaza ca sa mai iasa din lichid si se tamponeaza cu un servet curat. Se trec apoi prin faina (amestecata cu sare piper si marar)  si prin oul batut si se prajesc in ulei la foc moderat pana se inmoaie un pic si devin aurii la exterior. Traditional se mananca cu mujdei de usturoi dar sunt foarta buni si cu un sos de iaurt (sau Sos tzatziki)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s