Supa crema de linte

Supa crema de linte photo

4 portii

150 gr linte rosie
1 ceapa mare
1 catel de usturoi
100 gr pasta de branza moale
2 linguri de pasta de tomate
2 cani de supa de legume
½  lingurita turmeric
½  lingurita chimion macinat
½ lingurita amestec “7 piperuri”
2 linguri ulei
sare

Se toaca ceapa si se pune la calit in ulei. Dupa circa 5 minute se adauga usturoiul intreg dar curatat (l-am turtit putin cu lama unui cutit ca sa isi lase aroma). Se mai lasa 1 minut apoi se adauga condimentele (turmeric, chimion, 7 piperuri – un amestec de mirodenii arab foarte aromat) si se amesteca. Se pune pasta de rosii indoita cu 150 ml de apa. Se aduce la punctul de fierbere se lasa sa scada 5 minute zeama apoi se pune  lintea si cele 2 cani de supa. Se drege de sare si se lasa sa fiarba acoperit, la foc mic cca 15 minute (pana cand lintea e fragezita). Se ia de pe foc, (se scoate usturoiul daca nu va place), se mixeaza si se incorporeaza crema de branza (ii va da o textura foarte catifelata). Mai dregeti daca e nevoie …dar nu cred! Se potriveste bine cu crutoane (sau paine crocanta si proaspata- daca aveti).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s