Tarta cu praz si branza albastra

Tarta cu praz si branza albastra photo

De mult ori cand am musafiri si putin timp de pregatiri solutia este o tarta cu aluat fraged. De simplitatea ei (si in special a confectionarii aluatului) v-am mai povestit. Din aceasta cauza o sa o gasiti in literatura de specialitate cu numeroase umpluturi fie ele sarate sau dulci. Iata mai jos una dintre cele mai savuroase. 

Blat:
150 gr faina
75 gr unt rece taiat cubulete
20 gr apa rece

Umplutura:
Un fir de praz (cca 250 gr)
100 gr branza albastra
O mana de masline fara samburi
2 oua
2 linguri de smantana
½ lingurita de mustar de Dijon
Sare, piper
20 gr unt

Se incinge cuptorul la medium (180 de grade).
Aluatul se face la fel ca in reteta de Tarta cu spanac si branza. Se caleste prazul (spalat bine si taiat rondele) cu putina sare, piper si apa cca 10 minute, la foc mic, pana se inmoaie. Cand aluatul s-a racit un pic se umple forma cu prazul calit, branza faramitata si maslinele tocate. Deasupra se toarna ouale batute cu smantana si mustar si asezonate. Se da tarta la cuptor pentru cca 25 de minute, pana se rumeneste usor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s