Pui Tandoori

Pui Tandoori photo

Pui marinat cu un amestec de condimente indian. Raspandit apoi in toate colturile lumii pentru ca este simplu de facut si savuros.

8 felii de piept de pui taiat ca pentru snitele.
Ingrediente pentru marinata
2 lingurite de sare
2 lingurite de chimion macinat
1 lingurita piper macinat
1 lingurita de scortisoara macinata
1 lingurita de 5 arome (condiment pe care il gasiti la raftul de orientale)
1 lingurita de boia (sau piper cayenne)
1 lingurita de ghimbir macinat
– sau in loc de toate acestea puteti folosi, ca sa fie simplutz, 3 linguri de condiment tandoori pe care il gasiti la magazine de condimente mai dichisite –
O ceasca de iaurt mai gras
Zeama de la ½ de lamaie
2 catei de usturoi maruntiti
2 linguri de ulei

Se face o marinata din toate ingredientele cu care se amesteca puiul si se lasa cel putin o ora la rece. Apoi se pune in cuptorul preincalzit la 220 de grade pe un grilaj (cel mai bine deasupra unei tavite) si se tine 30 – 35 de minute. Sunt voci care spun ca e bine sa stingeti focul si sa mai lasati puiul in cuptor inca 20 de minute dupa aceea.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s