Cartofi in straturi

Cartofi in straturi photo

Foarte simplu de facut acest fel din cartofi are numai avantaje. Il puteti face din timp (pentru ca se mananca la temperatura mediului ambiant), din acest motiv fiind potrivit si la picnicuri si la mese la care nu aveti prea multa vreme de facut pregatiri si poate fi atat garnitura cat si fel de sine statator. Intr-un cuvant o reteta rapida si versatila (doamne ce imi place termenul asta!)

4 portii

8 cartofi mijlocii
200 gr branza telemea
O jumatate de salata
2 galbenusuri
O lingurita de mustar
2 linguri de smantana
Zeama de la o jumatate de lamaie
300 ml ulei vegetal
Sare, piper

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, in apa cu sare. Se lasa sa fiarba cca 15 minute si se incearca cu furculita daca sunt patrunsi. Cand sunt fierti se scurg si se lasa la racit. Apoi se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Din galbenusuri, mustar, zeama de lamaie si ulei se face o maioneza care se drege de sare si piper si se amestca cu smantana. Salata se taie fideluta iar branza telema se  rade. Intr-un bol incapator se monteaza straturi de cartofi, maioneza, branza si salata. Se repeta operatiunea de 2 ori. Ultimul strat sa fie de salata. (Eu am folosit salata iceberg pentru ca isi pastreaza mai bine textura dar daca vreti mai multa culoare in preparat puteti folosi salata normala sau chiar frunze mai verzi cum ar fi cele de spanac).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s