Varza calita “nemteste” cu carne

Varza calita nemteste cu carne photo

Se stie ca popoarele germanice sunt fane ale mancarurilor ce aduna in farfurie carne sau carnati si varza, fie ea murata sau nu. Iar in combinatie cu bere si seminte de ienupar mai ca ii intelegem. 

4 portii

1 kg de varza (alba sau rosie)
2 cepe albe
500 gr cubulete de carne (porc sau vita)
100 gr kaizer
Sare, piper, boia, rozmarin
Cateva boabe de ienupar
O bere
O lingura de ulei

Varza se taie fideluta. Ceapa se toaca si se pune la calit in putin ulei impreuna cu kaizerul taiat marunt. Carnea se taie cubulete si se asezoneaza cu boia si rozmarin. Cand ceapa a devenit translucida se adauga carnea si boabele de ienupar. Se amesteca totul la foc iute pana carnea se rumeneste putin pe toate partile. Se asezoneaza cu sare si piper si se adauga varza si berea. Se aduce la punctul de fierbere, se acopera si se lasa la fiert la foc mic (la nevoie se mai adauga apa) cca 1 ½ – 2 ore amestecand din cand in cand. Cand varza si carnea se topesc in gura treaba e gata.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s