Tarta cu branza framantata

Tarta cu branza framantata photo

O tarta simpla si rapida mai ales daca aveti prin congelator foarte romaneasca branza framantata din cas de vaca/oaie cu sare. 

200 gr aluat foietaj din comert
300 gr branza framantata
100 gr branza de vaci
2 linguri de smantana
3 fire de ceapa verde
O jumatate de dovlecel
2 oua (sau 3 albusuri)
Sare, piper
Marar uscat

Se incinge cuptorul la medium (180 de grade).
Se unge o forma de tarta cu unt si se intinde aluatul inauntru si pe pereti. Surplusul se inlatura. Se caleste ceapa taiata marunt cu dovlecelul dat pe razatoare timp de 2 minute. Se asezoneaza cu sare si piper. Dupa ce s-a racorit amestecul de legume, se mixeaza intr-un bol cu branza framantata, branza de vaci, ouale (sunt bune si numai albusuri daca v-au ramas de la altceva), mararul si smantana si se asezoneaza. Se umple aluatul din forma cu amestecul de branza si se da la cuptor. Primele 15 de minute se fixeaza cuptorul sa incalzeasca doar din partea de jos iar inca 15 minute sa incalzeasca complet. (In felul acesta nu riscati sa ramana nepatruns aluatul de pe fundul tartei). Se serveste alaturi de salata verde sau muraturi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s