Supa de pui a la Grec

Supa de pui a la Grec photo

4 portii

O pulpa intreaga de pui
O ceapa mica
Un morcov
O felie de radacina de telina
O radacina mica de patrunjel
50 gr orez
O jumatate de lamaie
2 galbenusuri de ou
2 linguri smantana
Sare, piper
Verdeata (patrunjel, oregano, foi de dafin)

Se spala pulpa de pui si se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand da in clocot se ia de pe foc, se arunca apa iar carnea se spala sub jet de apa. Se limpezeste si oala si se umple cu 2 litri de apa proaspata. Se pune carnea din nou la fiert cu sare, boabe de piper, ceapa curatata (dar lasata intreaga) si 2 foi de dafin. Se curata legumele, se spala si se taie cubulete. Cand supa incepe sa fiarba se adauga legumele, se acopera oala si se lasa la foc mic pana e patrunsa carnea. Aceasta se scoate, se dezoseaza, depieliteaza si se marunteste, dupa care se pune inapoi in vas si se adauga orezul, zeama de lamaie si verdeata tocata. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se mai lasa pe foc cca 15 minute apoi se stinge focul. Galbenusurile de ou se bat cu smantana, apoi se amesteca cu 2 – 3 polonice de supa (in bolul unde au fost batute) si se toarna in oala cu supa mestecand continuu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s