Trigonele cu legume

Trigonele cu legume photo

Pentru 12 trigonele

6 patrate de aluat foietaj (frantuzesc)
100 gr crema de branza cu verdeata
1 morcov
½ gulie
100 gr mazare
Un ou + un galbenus
1 lingura de unt
Sare, piper

Cel mai “simplutz” este sa folositi aluat foietaj din comert. Exista patrate cu latura de 10 cm pe care eu le-am decongelat, le-am pudrat cu faina si le-am mai “extins” un pic cu sucitorul (ca sa devina mai subtiri).
Pana se dezgheata aluatul se calesc in unt, cca 6 minute morcovii si gulia taiate cubulete. Dupa 2 minute se adauga mazarea. (Daca e din conserva o adaugati la sfarsit si o lasati numai 1 minut). Se ia vasul de pe foc si se inglobeaza in legume crema de branza si oul. Se drege de sare si piper. Se aseaza pe patratele de foietaj, in partea din stanga sus, cate o lingura de compozitie (aveti grija sa lasati liberi cca 2 cm de la margine). Se acopera umplutura cu aluat (ridicand coltul din dreapta jos si ducandu-l spre cel din stanga sus), formand un triunghi. Se lipesc bine marginile si se preseaza cu o furculita. Trigonelele se ung cu galbenus batut si se dau la cuptor (intr-o tava tapetata cu hartie de copt) pentru cca 20 – 25 de minute, la 180 de grade (foc mediu). Cand sunt frumos rumenite sunt gata. Se lasa sa se raceasca si se taie in 2 (optional)

Advertisements

2 thoughts on “Trigonele cu legume

  1. Pingback: Sos de spanac cu tarhon | simplutz

  2. Pingback: Trigoane “fancy” | simplutz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s