Friptura de curcan

Friptura de curcan photo

6 portii

1,2 kg piept de curcan
3 linguri de ulei
O lingurita boabe de coriandru macinate
O lingurita 5 condimente (exista la raftul de exotice)
2 linguri de cognac
O lingura de miere
50 ml vin alb
100 ml apa
Sare, piper

Pieptul de curcan se spala, se zvanta si se unge cu o lingura de ulei ( ca sa se lipeasca condimentele de el.) Se amesteca condimentele uscate cu sare si piper dupa gust si se pudreaza curcanul pe toate partile. Se pune apoi intr-un vas termorezistent si se adauga vinul si apa. Se acopera vasul si se da la cuptorul incins mediu (180 de grade) pentru cca o ora. Intre timp se amesteca intr-un bol 2 linguri de ulei cu 2 linguri de cognac si mierea. Se scoate curcanul din cuptor, se ia capacul si se unge cu amestecul de ulei si miere.
Se baga inapoi in cuptor unde se tine 10 minute. Apoi se scoate din nou si se unge cu lichidul din vas. Se repeta operatiunea ( o data sau de 2 ori depinde cat de rumenit vreti sa fie). In total curcanul sta in cuptor cam o ora jumate. Dupa ce e gata se scoate din cuptor si se lasa acoperit inca cca 20 de minute. Despre sosul de merisoare cu care se potriveste minunat vom vorbi data viitoare…

Advertisements

One thought on “Friptura de curcan

  1. Pingback: Sos de merisoare | simplutz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s