(O alta ) Tarta de ciocolata (cu cirese)

Tarta de ciocolata cu cirese photo

Ingrediente (pentru o formă de tarta cu diametrul de 23 cm):

Aluat

140 gr unt
250 gr faina
100 gr zahar brun
Un ou batut

Umplutura

200 gr ciocolata amaruie
100 gr unt
100 gr cirese din compot
1 ou plus 3 albusuri
1 lingura de cognac
50 gr zahar

Se amesteca zaharul si untul, apoi se adauga faina si oul si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se lasa la rece timp de 15 minute. Se unge froma de tarta cu unt si se intinde aluatul. Se inteapa cu o furculita (ca sa nu se umfle) si se coace timp de 20 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Este gata cand capata o nuanta aurie.
Se topeste ciocolata cu untul la bain marin (deasupra unui vas cu apa), se ia de pe foc, se incorporeaza alcoolul, ciresele (fara samburi) bine scurse si se lasa la racit. Tot deasupra vasului cu apa ( in alt bol) se bate oul cu albusurile si restul de zahar pana devin o spuma pufoasa. Se iau de pe foc si se incorporeaza in amestecul de ciocolata. Se reduce temperatura cuptorului la 175 de grade. Se toarna amestecul de ciocolata in forma de tarta, peste aluat, se niveleaza si se intoarce in cuptor pentru 20- 25 de minute.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s