Tapas de mere cu caviar de morcovi

Tapas de mere cu caviar de morcovi

Un starter usor si savuros.

4 portii 

250 gr morcovi
O mana de cozi de ceapa verde (sau chives)
2 mere
Zeama de la o lamaie
O lingura de crema de branza
Sare, piper

Morcovii se curata si se taie in bucati potrivite. Se pun la fiert in apa cu sare pentru 12 – 15 minute (cat sa ramana “al dente”). Merele se spala si li se scoate cotorul (exista o scula speciala pentru ca sa nu va chinuiti cu lingurita). Se taie apoi capetele (care se pastreaza) si se feliaza in lamele de cca 3 mm. Se trec prin zeama de lamaie (ca sa nu se oxideze) si se pun pe un platou. Morcovii se scurg si se taie marunt (se pot mixa dar nu pana devin pasta). Se amesteca apoi cu crema de branza, coditele de ceapa verde tocate (pastrati o lingura pentru decor), capetele de mar taiate marunt si se asezoneaza cu sare si piper. Se tine amestecul la frigider. La servire se pune cate o lingurita din amestec pe fiecare felie de mar. Simplu si elegant.

Advertisements

One thought on “Tapas de mere cu caviar de morcovi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s