Rulouri cu rosii si mozarella

Rulouri cu rosii si mozarella photo

Reteta aceasta am adaptat-o de pe un site culinar. O recomand amatorilor bucatariei italiene.

Pentru aluat
600 gr faina
1 pliculet drojdie uscata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
300 ml lapte caldut
50 ml ulei masline.

Pentru sos
1 rosie mare
100 ml bulion
50 ml ulei masline
10 frunzulite de busuioc tocate

Pentru umplutura
250 gr mozzarella proaspata
Sare, piper, oregano

Se prepara un aluat din faina cernuta amestecata cu drojdia, sare, lapte si ulei de masline. Se framanta timp de cca 10 minute pana se obtine un aluat elastic nelipicios. Se lasa la crescut 1 ora intr-un loc cald.
Pentru sos se pun toate ingredientele intr-un blender si se mixeaza. Aluatul se intinde sub forma de dreptunghi si se acopera cu un strat de sos (pastrati 2 linguri), lasand o margine libera de aproximativ 2 cm. Se presara mozarella rasa, se asezoneaza cu sare, piper si oregano si se ruleaza.
Cu un cutit bine ascutit se taie rulouri de 2-3 cm inaltime care se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Sosul ramas se intinde cu o lingurita pe rulouri. Se dau apoi la cuptorul incins la 180 de grade (medium) timp de 25 – 30 de minute. Se pot servi atat calde cat si reci.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s