Semifredo de ciocolata cu stafide

Semi- fredo de ciocolata photo

O tabla de ciocolata (100 gr – 72% cacao)
200 gr unt
75 gr zahar
200 ml frisca batuta (plus extra pentru servit)
30 gr cacao
3 oua separate galbenusurile de albusuri
100 gr stafide (sau alte fructe confiate sau din compot)
50 ml cognac (sau rom)

 

Ciocolata impreuna cu 100 gr de unt se topesc la bain marin. Cand amestecul s-a omogenizat se ia de pe foc. Fructele se pun la inmuiat in cognac timp de 20 de minute (daca nu sunt din compot). Se amesteca intr-un  bol restul de unt cu zaharul, cacaua si cele 3 galbenusuri. Se incorporeaza apoi fructele scurse, ciocolata topita, frisca si albusurile batute spuma (cu un praf de sare). Se pune crema astfel obtinuta intr-o forma de chec tapetata cu folie alimentara, se acopera cu folie si se da la congelator minimum 4 ore. Se scoate cu cel putin 20 de minute inainte de servire, se rastoarna pe un platou si se portioneaza cu un cutit ascutit (eventual inmuiat in apa calda).  Se serveste cu frisca (optional).

Advertisements

One thought on “Semifredo de ciocolata cu stafide

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s