Gratin de legume albe cu macrou afumat

Gratin de telina cu macrou afumat photo

4 portii:

300 gr cartofi
300 gr radacina de telina
1 dovlecel
300 gr macrou afumat
300 gr crema de branza
O ceapa taiata fin
30 gr unt
Sare, piper, cimbru
O lingura de pesmet
30 gr parmezan razuit

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare timp de 10 minute. Se scot, se scurg, se racesc, se curata de coaja si se taie felii. Dovlecelul si telina se spala si se taie felii de cca 0.5 – 0.7 cm. Se calesc pe rand in putin unt pana se inmoaie. (Prima este ceapa, apoi telina care se lasa cca 2 minute. Apoi se adauga dovlecelul iar dupa 3 minute si cartofii. Se asezoneaza cu sare, piper si cimbru si se mai lasa la foc mic 2 -3 minute). Pestele se curata de piele si oase, se marunteste si se amesteca cu crema de branza. Cand legumele s-au racit un pic se amesteca bine cu pasta de branza cu peste. Se toarna apoi intr-un vas termorezistent uns cu unt si pudrat cu pesmet si se niveleaza. Deasupra se presara permezan ras si se da amestecul la cuptorul incins la 200 de grade pentru cca 20 de minute.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s