Tarta cu dovleac si cocos

Tarta cu dovleac si cocos photo

Usoara si reconfortanta… Asa se poate caracteriza aceasta tarta, extrem de simplu de facut.

150 gr zahar
450 gr dovleac curatat de coaja si taiat cubulete
300 ml lapte de cocos
O lingura de faina de orez
O lingurita de scortisoara macinata
½ lingurita ghimbir macinat
½ lingurita sare
¼ lingurita cuisoare macinate.
2 oua

Dovleacul se pune la fiert in putina apa timp de cateva minute pana se patrunde (se incearca cu furculita). Se scoate intr-o strecuratoare si se lasa la scurs si racit. Se amesteca ingredientele uscate (faina, zahar, sare, scortisoara, ghimbir si cuisoare). Intr-un bol se bat ouale se adauga dovleacul si amestecul de zahar. Se adauga apoi laptele de cocos, mestecand constant. Se toarna amestecul intr-o forma de tarta (unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt). Se pune apoi la copt timp de 15 minute la 220 grade (cuptor preincalzit).
Se scade apoi temperatura la 175 de grade si se mai lasa 40 – 50 minute. Se poate servi cu frisca batuta sau pudrata cu cocos razuit.

Advertisements

One thought on “Tarta cu dovleac si cocos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s