Turnulete de sfecla cu pasta de avocado

Turnulete din sfecla cu pasta de avocado photo

Aceasta este una dintre multele posibilitati de intrebuintare ale fructului de avocado. Este un aliment deosebit de sanatos si foarte versatil. Oricum veti dori sa-l preparati de un lucru trebuie sa tineti seama: avocado-ul trebuie sa fie copt. Asta inseamna ca sa fie usor moale la pipait. Daca e prea ferm lasati-l la temperatura camerei 1 -2  zile.

4 portii 

3 avocado
3 – 4 sfecle medii
1 – 2 linguri de zeama de lamaie
1 lingurita de mustar
2 linguri de smantana
Sare, Piper
(Optional – 50 gr. pasta de somon)

Avocado se taie in doua jur imprejur, se desface si se scoate samburele. Apoi cu o lingura se scoate miezul si se toaca in robotul de bucatarie. Se amesteca apoi intr-un bol cu mustarul, smantana, (optional pasta de somon) si zeama de lamaie si se asezoneaza. Sfeclele se spala si se pun in coaja, la copt, in cuptorul incins timp de 50 – 60 de minute (pana sunt patrunse). Apoi se lasa sa se raceasca, se decojesc si se taie rondele. Se amenajeaza pe farfurii in straturi cu pasta de avocado.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s