Salata calda cu vrabioara de vita la gratar si branza albastra

Salata calda cu vrabioara la gratar si branza albastra photo

Cand am servit-o pentru prima data tot ce am mai auzit in jurul meu a fost: “Mmmmm”….. 

2 portii 

250 gr vrabioara de vitel/manzat (fara tendoane sau grasime)
100 gr branza roquefort (sau echivalent)
2 cepe mici rosii
150 gr frunze de salata asortata (sau spanac tanar)
sare, piper
ulei de masline
otet balsamic

Ceapa se taie in sferturi, se sareaza si pipereaza si se da la cuptorul incins la 220 grade pentru 10 -12 minute (pana se caramelizeaza frumos pe margini). Carnea se taie in felii de cca 1 cm grosime. Se condimenteaza cu sare si piper, se unge cu putin ulei si se prajeste pe un gril de aragaz pentru 2 – 3 minute pe fiecare parte.
Pe farfurii se aseaza salata, se asezoneaza cu putina sare, piper, ulei si otet. Deasupra se impart in mod egal feliile de vrabioara si sferturile de ceapa si se presara branza rupta in bucatele. Simplu si rapid!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s