Salata cu crutoane de ementaler

Salata cu crutoane de ementaler photo

4 portii 

200 gr. salata asortata
O legatura de ridichi
O legatura de ceapa verde
O jumatate de dovlecel mediu
5 felii de paine toast integrala
5 felii de cascaval ementaler
Sare, fulgi de chilli
2 linguri de ulei de masline
O lingurita de mustar
½ lingurita de miere
2 linguri de zeama de lamaie

Se spala salata, se zvanta si se pune pe farfurii. Ceapa si ridichile se feliaza subtire si se impart in mod egal pe farfurii. La fel si dovlecelul, care spalat,  se feliaza cu coaja cu tot, (cel mai bine cu curatatorul de legume). Pe feliile de paine toast se pun felii de cascaval, apoi se taie in sferturi si se baga in cuptorul incins la 220 grade pentru cateva minute (pana se topeste casul).
Din ulei de masline, zeama de lamaie, miere, mustar, sare si fulgi de chilli se amesteca bine o vinegreta cu care se stropesc in mod egal farfuriile cu legume. La servire puneti deasupra (sau alaturi) crutoanele cu ementaler.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s