Curry de pui

Curry de pui photo

4 portii 

2 piepti de pui dezosati si fara piele
2 ardei iuti fara nervuri si seminte, tocati
O ceapa mica tocata
Un catel de usturoi tocat
2 linguri de  zeama de lamaie
300 ml smantana dulce (sau lapte de cocos)
O lingurita de ghimbir ras
O lingura de praf de curry
Sare,piper

Puiul se taie in bucati, se asezoneaza si se pune la prajit in 30 gr de unt timp de cateva minute. Cand s-a rumenit usor, puiul se scoate si se tine la cald. In tigaie se adauga restul de unt si se pun la calit ceapa, usturoiul, ardeiul iute, ghimbirul si se condimenteaza cu curry si sare. Dupa cca 2 minute se adauga zeama de lamaie si smantana (sau laptele de cocos). Se aduce la punctul de fierbere si se lasa sa scada sosul cca 3 minute. Se adauga puiul, se acopera vasul si se mai lasa 20 de minute, mestecand din cand in cand.
Se serveste cu orez.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s