Cartofi copti cu legume

Cartofi umpluti cu legume la cuptor photo

Aici inainte de a intra la cuptor

“Jacket potatoes” sau “Baked potatoes”. Cartofii copti sunt unul intre cele mai simple feluri de mancare inventate vreodata. Sigur ca de la varianta de baza cu unt si sare, gastronomia a dezvoltat nenumarate variatiuni si umpluturi pentru a face acest fel mai savuros.
Am incercat o alternativa bazata pe legume si a iesit o mancare apetisanta si usoara in acelasi timp. 

4 portii

8 cartofi mari
50 gr. unt
200 gr spanac
Un morcov
O tulpina de telina (Apio)
O jumatate de ceapa rosie
100 gr branza telemea
2 linguri de smantana
Sare, piper
Un praf de nucsoara macinata

Cartofii se spala bine, se sterg si se pun la copt – intr-o tava sau pe grilul de la cuptor – la 220 de grade, pentru cca 45 de minute. (Ii puteti incerca cu o furculita daca sunt patrunsi). Intre timp se calesc in 20 de grame de unt : ceapa tocata marunt, morcovul si telina tocate si se asezoneaza cu sare piper si nucsoara. Dupa 2 -3 minute se adauga spanacul si se lasa pana se inmoaie.
Cand cartofii sunt facuti, se scot, se taie in jumatati si se scobesc de miez. Jumatate din acesta se amesteca intr-un bol cu legumele calite, restul de unt si smantana si se asezoneaza. (Puteti folosi toata cantitatea de miez de cartofi. Eu i-am vrut mai usori.)
Cartofii astfel umpluti se pun intr-o tava pe hartie de copt, se presara branza rasa si se dau la cuptor pentru cca 20 de minute.

Advertisements

2 thoughts on “Cartofi copti cu legume

  1. Pingback: Cartofi umpluti la cuptor | simplutz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s