Salata cu linte si morcovi

Salata cu linte si morcov photo

4 portii

75 gr linte verde
O ceapa tocata
2 catei de usturoi
4 morcovi medii
O lg. pasta de tomate
O l-ta. boabe de coriandru
4 lg. ulei de masline
O mana de verdeata tocata (menta si patrunjel)
O l-ta. de zahar
Sare, piper

Lintea se pune la fiert in cca 750 ml de apa cu sare si se lasa aprox. 15 minute dupa care se scurge. Intr-un vas se pune la calit, in ulei de masline: ceapa taiata rondele, usturoiul maruntit si morcovii dati pe razatoare. Dupa 2 minute se adauga lintea si coriandrul. Se incorporeaza pasta de tomate, zaharul si se asezoneaza cu sare si piper. Se adauga 200 ml de apa calduta si se lasa vasul acoperit, sa fiarba la foc mic timp de 20 de minute. Apoi se ia capacul si se mai lasa inca 10 minute pana ce s-a absorbit lichidul. Se ia de pe foc si se adauga verdeata tocata.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s