Fish & Chips

Fish & Chips photo

Una dintre cele mai cunoscute retete britanice. Se serveste traditional cu piure de pere, otet si ketchup. Dar e buna si cu o salata simpla si un sos de iaurt cu castraveciori murati.

4 portii

600 gr file de peste alb
1 kg de cartofi
150 gr faina
O cana de bere
O lamaie
Sare, piper
Ulei vegetal pentru prajit

Pestele se taie in bucati potrivite si se asezoneaza cu sare si piper. Faina si berea se amesteca viguros si se adauga un praf de sare. (compozitia trebuie sa fie cam ca una de clatite mai groasa). Pestele se da prin aceasta compozitie si se frige in ulei incins. Se scoate pe servet de hartie. Cartofii se curata si se taie julien. Se prajesc in ulei. Dupa ce se scot se pudreaza cu sare.
Gustos si satios. Din cand in cand merita….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s