Pui “Cacciatore”

Pui cacciatore photo

4 portii 

2 piepti de pui
1 morcov mic
½ ardei rosu
O ceapa mica
100 ml otet de vin rosu
100 ml vin alb
4 catei de usturoi
O lingura pasta de tomate
O lingura de ulei
2 linguri de faina
100 ml supa de pui (sau apa)
Sare, piper, boia
O crenguta de cimbru si una de rosmarin
Patrunjel tocat

Pieptul de pui se transeaza in bucati cat palma, de cca 1 cm grosime, se asezoneaza cu sare , piper si boia, se da prin faina, se scutura de faina in exces si se pune la prajit in ulei, intr-o tigaie incapatoare, cca 2 – 3 minute pe fiecare parte pana se rumeneste. Intr-un mojar, se piseaza usturoiul cu sare si se adauga otetul. Cand e facut, puiul se scoate si se tine la cald. Se varsa in tigaie amestecul de otet cu usturoi si se rade cu o spatula fundul tigaii. Se lasa cca 2 minute sa se evapore acidul din otet si se adauga legumele curatate si tocate marunt, vinul, supa, crengutele de verdeata si pasta de tomate. Se asezoneaza si se lasa sa scada cca 10 minute la foc mediu. Se adauga apoi puiul, se acopera cu sos, se da focul mic si se mai lasa inca 15 minute. La final se scot crengutele de verdeata si se presara patrunjel tocat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s