Deliciul contesei

Deliciul contesei photo

O varianta mai festiva a cartofilor piure. 

4 portii

1 kg cartofi
50 gr. unt
100 ml lapte
2 oua
2 linguri de faina
O lingura de seminte de mac
100 gr cascaval
Sare, piper

Se fierb cartofii decojiti si taiati cubulete in apa clocotita cu sare timp de cca 12 minute, se scurg si se paseaza cu unt si lapte. Se amesteca apoi intr-un bol, cu ouale, faina si cascavalul ras. Se asezoneaza. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pun cu o lingura boluri de compozitie, se presara cu mac si se dau la cuptorul incins mediu ( 180 de grade) pentru 20 – 25 de minute pana se rumenesc usor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s